BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth beloont student met prijs

De Britse student Sam Sanders is erg blij met het boek dat hij heeft gekregen van koningin Elizabeth. Vanwege zijn goede schoolresultaten won hij onlangs de zogeheten Queen's Prize.

De 18-jarige Sam haalde bij zijn eindexamen drie A+'en en drie A's, de hoogste cijfers binnen het Britse onderwijs. Daarvoor werd hij beloond met de prijs. Die bestond onder meer uit de verzamelde werken van William Shakespeare, melden de Britse media.

Sam, die inmiddels filosofie, politicologie en economie aan de Oxford University studeert, nam zijn ouders mee mee naar de prijsuitreiking. Hij mocht tien minuten met koningin Elizabeth praten. "We hadden het over mijn middelbare school, de universiteit en mijn cijfers. Ze was heel ontspannen en vriendelijk en gezellig om mee te praten. Ik heb ook een van haar hondjes gezien."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: