BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth op theevisite bij vrouwenorganisatie

Koningin Elizabeth is donderdag op theevisite geweest bij het Women’s Institute in Norfolk. De Britse vorstin maakt elk jaar tijd voor een bijeenkomst van de vrouwenorganisatie.

Elizabeth was een van de ongeveer dertig aanwezige leden, meldt Hello! Magazine. De dames werden traditiegetrouw toegesproken door een gastspreker, dit keer tv-presentator Sian Williams, en genoten van een gebakje bij de thee.

De dames van het Women’s Institute komen maandelijks bijeen, Elizabeth schuift meestal in januari aan. Dan verblijft ze op haar landgoed Sandringham en hoeft ze niet ver te reizen naar de bijeenkomst in Norfolk.

Uniek

Vorig jaar bestond de vrouwenorganisatie honderd jaar, dat werd gevierd met een feest in de tuin van Buckingham Palace. "Het is echt uniek", zei voorzitter Yvonne Browne in september over Elizabeths betrokkenheid bij de organisatie. "Ik kan me geen enkel ander land voorstellen waar een koningin aanschuift bij een lokale vrouwenvereniging."

Volgens Browne is de sfeer heel relaxed, ook als de koningin een kopje thee meedrinkt. "Het is net als elke andere bijeenkomst. Ze wordt echt een van ons en ik denk dat ze er echt van geniet."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: