BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Margrethe heeft lak aan kledingconventies

Koningin Margrethe heeft lak aan kledingconventies. Dat toonde de Deense vorstin andermaal woensdag bij de nieuwjaarsontvangsten in paleis Christiansborg. Koningin Margrethe had daarvoor precies dezelfde jurk aangetrokken als dinsdag, toen ze ook al twee nieuwjaarsrecepties gaf.

'Iets dat andere vrouwen nooit zouden doen, maar die zijn dan ook geen koningin', luidde het commentaar van het Deense weekblad Billed Bladet op het opvallende hergebruik van de koningin. De jurk die ze droeg was ook al eerder gebruikt bij nieuwjaarsontvangsten, maar zo snel achter elkaar weer aantrekken was nog niet voorgekomen.

Koningin Margrethe is een fervent recycler van haar favoriete kleding, tot chagrijn van fotografen die haar bij onder meer de nieuwjaarsontvangsten jaar in jaar uit in dezelfde kleren zien verschijnen. Kroonprinses Mary en prinses Marie zijn ook zuinig op hun jurken, maar zorgen voor subtiele aanpassingen en een langzamere omloopsnelheid.

De Deense koningin reed woensdag alleen in haar gouden koets van het koninklijk paleis Amalienborg naar Christiansborg. Echtgenoot prins-gemaal Henrik is sinds deze week vrijwillig met pensioen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: