BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bezoekt SchuldHulpMaatje

Koningin Máxima brengt woensdagochtend 17 februari 2016 een bezoek aan SchuldHulpMaatje Nederland in Leiden. Koningin Máxima woont een deel bij van de viering van het vijfjarig bestaan van de landelijke vereniging in de Hooglandse kerk en spreekt met betrokkenen in Leiden over de werkzaamheden van SchuldHulpMaatje.

SchuldHulpMaatje helpt mensen die in financiële problemen zijn geraakt of dreigen te raken. De maatjes zijn professioneel getrainde vrijwilligers die mensen persoonlijke begeleiding bij schulden en nazorg na een schuldhulpverleningstraject bieden. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan bewust financieel gedrag en zelfredzaamheid. De vrijwilligers nemen niet het werk over van professionele hulpverleners, maar werken wel nauw samen met de Sociale Dienst en maatschappelijke organisaties.
 
SchuldHulpMaatje Nederland is in 2010 opgericht door de landelijke kerken in Nederland als antwoord op de toenemende schuldenproblematiek. De vrijwilligersorganisatie is inmiddels in tachtig plaatsen in Nederland actief. In Leiden wordt SchuldHulpMaatje uitgevoerd door Stichting Voor Elkaar Leiden. De viering van het vijfjarig bestaan op 17 februari is bedoeld om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor hun inzet.
 
Koningin Máxima bezoekt SchuldHulpMaatje mede vanuit haar functie als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: