BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar bij openingsconcert Nederlands voorzitterschap EU

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vrijdagavond 22 januari in Brussel bij het openingsconcert ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Ook koning Filip en koningin Mathilde van België zijn daarbij aanwezig.

Het concert wordt verzorgd door het Koninklijk Concertgebouworkest en vindt plaats in het kunstencentrum BOZAR in Brussel.

Het orkest staat onder leiding van de Zweedse dirigent Herbert Blomstedt en speelt onder meer Wagners Vorspiel und Liebestod uit Tristan und Isolde.

Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de Europese Unie. Als voorzitter zet Nederland in op een Europese Unie die zich richt op hoofdzaken als migratie, bestrijding van terrorisme en het stimuleren van groei en banen.

Bron: ANP