BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar met Filip en Mathilde bij EU-concert in Brussel

Het Nederlandse en het Belgische koningspaar hebben vrijdagavond samen het openingsconcert ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie bijgewoond.

Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de Europese Unie. Voorafgaand aan het concert in het kunstencentrum BOZAR in Brussel poseerden koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen met koning Filip en koningin Mathilde van België. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en diverse vertegenwoordigers van de Europese instellingen waren ook aanwezig bij het concert.

Het openingsconcert werd verzorgd door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van de Zweedse dirigent Herbert Blomstedt.

Bron: ANP