BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar ontvangt Europese Commissie

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag aan het begin van de middag de Europese Commissie ontvangen op het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Het bezoek markeert het begin van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie, dat een halfjaar duurt.

In de Burgerzaal van het paleis maakte het koningspaar een groepsfoto met de Europese Commissie. Ook het voltallige kabinet was hierbij aanwezig.

Minister-president Mark Rutte ontving de leden van de Europese Commissie donderdagochtend bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hier vond een korte ontmoeting plaats tussen eurocommissarissen en het Nederlandse kabinet. Aansluitend hadden Rutte en de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker een gesprek.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: