BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mabel ontmoet George Clooney

Prinses Mabel heeft dinsdag George Clooney ontmoet. Voorafgaande aan het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij zocht Mabel de Hollywoodster op in het Amstel Hotel in Amsterdam. Het tweetal sprak volgens de prinses over ''de afschuwelijke situatie in oorlogsgebieden en over kindbruiden".

Prinses Mabel hoorde dinsdagavond op het Goed Geld Gala in theater Carré in Amsterdam dat haar organisatie Girls Not Brides een part krijgt van de 327 miljoen die de loterijorganisatie over goede doelen verdeelde. ''Dank aan de Postcode Loterij voor steun aan Girls Not Brides en het werk om wereldwijd kindhuwelijken te beëindigen'', twitterde Mabel. ''Deze steun is cruciaal om internationale beloftes om kindhuwelijken te stoppen nu waar te maken.''

Acteur George Clooney was dinsdag de hoofdgast. Hij sprak tijdens het gala namens zijn eigen mensenrechtenorganisatie Not On Our Watch. ''Een indrukwekkende man'', zei Mabel tegen RTL Boulevard. ''Iemand die het verschil probeert te maken."

Prinses Laurentien was dinsdagavond ook aanwezig op het Goed Geld Gala, als oprichter en voorzitter van de Missing Chapter Foundation. Op de rode loper verschenen nog meer royals, zoals de zwangere prinses Viktória, prins Pieter-Christiaan en zijn echtgenote prinses Anita en prinses Marilène.

Bron: ANP