BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima brengt bezoekt Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging

Koningin Máxima bracht woensdagochtend 27 januari een bezoek aan de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging. Dit is één van de ruim veertig lokale Uitdagingen die zijn aangesloten bij Coöperatie de Nederlandse Uitdaging. Deze organisatie neemt deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma.

De Uitdaging verbindt in het hele land bedrijven en maatschappelijke organisaties en bemiddelt tussen vraag en aanbod van materialen, middelen en menskracht. Elke lokale Uitdaging bestaat uit twee groepen: een groep ‘Jonge Honden’ die zorgt voor begeleiding van de projecten en matches en een groep ‘Oude Rotten’ die een zakelijk netwerk biedt. Samen vormen deze partijen een matchgroep die het plaatselijke bedrijfsleven uitdaagt om maatschappelijk betrokken ondernemerschap in de praktijk te brengen.

Tijdens het bezoek sprak koningin Máxima met betrokkenen vanuit de Nederlandse Uitdaging over de werkwijze en groei die de organisatie heeft doorgemaakt in de afgelopen zes jaar. Vervolgens kwam de lokale invulling in Pijnacker-Nootdorp aan bod. Vertegenwoordigers van diverse bedrijven en stichtingen vertelden over hun match.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma is voor sociale ondernemers die in hun eigen stad of wijk innovatieve initiatieven bedenken voor een probleem in de samenleving. Het Groeiprogramma stimuleert en ondersteunt de sociale ondernemers in het verder uitrollen van hun initiatief.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: