BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima ontmoet nieuwe Argentijnse president

Koningin Máxima en minister-president Mark Rutte hebben in Davos tijdens het Wereld Economisch Forum een ontmoeting met de nieuwe Argentijnse president Mauricio Macri. Dat heeft de Casa Rosada, het Roze Paleis, in Buenos Aires dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de presidentiële agenda vindt het gesprek donderdag plaats, meteen na de ontmoeting van Macri met de Amerikaanse vicepresident Joe Biden. Macri spreekt die dag ook met de Britse premier David Cameron en diens Israëlische collega Benjamin Netanyahu.

Macri is sinds december de opvolger van Cristina Fernández de Kirchner, die Argentinië van 2007 tot 2015 regeerde. Daarvoor was haar man Néstor Kirchner vier jaar aan de macht. Macri probeert een andere koers te varen dan zijn twee voorgangers en wil Argentinië weer meer doen aansluiten bij de wereldeconomie.

Shelltopman Ben van Beurden is donderdag een van de eerste gesprekspartners van Macri. Van Beurden is al om 08.30 uur besteld.

Máxima bij het Economisch Forum in Davos

Koningin Máxima spreekt vrijdag in Davos over de rol van digitale technologie bij het vergroten van de toegang tot financiële diensten.  Máxima spreekt daar niet alleen over, maar woont ook verschillende bijeenkomsten bij waar dit onderwerp ter sprake komt. Toegang tot een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen of pensioenen kan bijdragen aan de economische ontwikkeling van mensen in armoedesituaties, en behoort dan ook tot de duurzame ontwikkelingsdoelen die de VN-lidstaten zich vorig jaar hebben gesteld.

Op het programma in Davos, waar Máxima woensdagmiddag wordt verwacht, staan verder ook gesprekken met vertegenwoordigers van verschillende landen, bankpresidenten en private instellingen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: