BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Medewerkers thuiszorg naar receptie koning

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dit jaar medewerkers in de thuiszorg uitgenodigd voor hun traditionele nieuwjaarsreceptie op dinsdag 12 januari in Amsterdam. Ook mensen die te maken hebben gehad met de veranderingen in de thuiszorg afgelopen jaar, hebben een uitnodiging gehad. In 2015 hebben gemeenten een grotere verantwoordelijkheid gekregen op dit gebied.

Koning Willem-Alexander bracht vorige maand een werkbezoek aan gezondheidscentrum Thermion in Nijmegen, waar hij een ontmoeting had met mensen die werken in de thuiszorg en die betrokken zijn bij alle veranderingen. Zo sprak de koning met een wijkverpleegkundige, een buurtteammedewerker, een huisarts, een thuiszorgmedewerker en een zorgaanbieder.

Het koningspaar ontvangt dinsdag in het Koninklijk Paleis in Amsterdam enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen. Op woensdag is de nieuwjaarsontvangst voor buitenlandse diplomaten. Bij beide recepties zijn ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: