BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nederlands en Belgisch koningspaar bij openingsconcert van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen vrijdagavond 22 januari 2016 het openingsconcert bij ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken is hierbij aanwezig. Het concert wordt verzorgd door het Koninklijk Concertgebouworkest en vindt plaats in het kunstencentrum BOZAR in Brussel. Koning Filip en koningin Mathilde van België wonen het concert bij.

Het orkest staat onder leiding van de Zweedse dirigent Herbert Blomstedt en speelt Wagners Vorspiel und Liebestod uit 'Tristan und Isolde', Lidholms Poesis en Dvořáks Symfonie nr. 9 'Uit de nieuwe wereld'.
 
Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de Europese Unie. Als voorzitter zet Nederland in op een Europese Unie die zich richt op hoofdzaken als migratie, bestrijding van terrorisme en het stimuleren van groei en banen.

Bron: ANP