BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Nederlandse' jubileumpostzegel voor Harald

De Noorse posterijen hebben de speciale postzegels die vanaf zondag worden uitgegeven ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van koning Harald laten maken in Nederland, bij Joh. Enschedé in Haarlem. Dat maakte het postbedrijf donderdag bekend.

De zegel is vanaf zondag verkrijgbaar. Zondag is namelijk de dag waarop Harald in 1991 koning werd na het overlijden van zijn vader koning Olav V. De Noorse post heeft een speciaal verkooppunt ingericht op het Universiteitsplein in Olso, waar die dag een aantal van de activiteiten voor het zilveren feest plaatsvinden.

De postzegel, met een waarde van 17 Noorse kroon, toont een knielende koning Harald in de Nidaros kathedraal in Trondheim bij de zegening van zijn koningschap. Noorse koningen worden niet meer gekroond, maar zowel Olav als Harald hebben wel gevraagd om een kerkelijke zegening. Koningin Sonja staat op de afbeelding achter haar man.

Onderdeel van de jubileumviering is later dit jaar ook een dankdienst in de kathedraal van Trondheim, precies een kwart eeuw na de zegening. Zondag is er ook een dankdienst in het kapel van het paleis, waarbij ook het Zweedse koningspaar en de Deense koningin Margrethe aanwezig zijn.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: