BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Noren juichen koninklijke familie toe

Duizenden Noren hebben de Noorse koninklijke familie toegejuicht bij het Koninklijk Paleis in Oslo. Koning Harald en koningin Sonja verschenen met de hele familie even op het paleisbalkon nadat ze een rondgang hadden gemaakt langs de wintersportactiviteiten die rond het Slott zijn georganiseerd. Ook de koninklijke gasten uit de buurlanden, koningin Margrethe van Denemarken en het Zweedse koningspaar, namen deel aan het huldeblijk op het balkon.

Koning Harald en koningin Sonja zeiden dat ze zeer hebben genoten van de activiteiten die voor de jeugd zijn opgezet rond het paleis. Zo is de mogelijkheid om te snowboarden, skiën en langlaufen. Harald was de regering en het sportverbond zeer dankbaar dat ze de dat mogelijk hebben gemaakt, zo zei hij in een kort gesprek met de media. "Het is fantastisch", aldus koningin Sonja.

Het was een speciale wens van het koningspaar om de hele bevolking te betrekken bij hun zilveren regeringsjubileum. Zelf meedoen was er niet bij, zei koning Harald (78) lachend op de vraag of hij zelf de ski's niet had willen onderbinden. Tienduizenden Noren zijn in het zonnige maar koude Oslo (min acht graden) op de been voor het jubileumfeest.

"Gratulerer med dagen!" lød jubelropet da kongefamilien kom ut for å se på og delta i vinteraktivitetene på Slottsplassen.

Geplaatst door Kongepar i 25 år op zondag 17 januari 2016

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: