BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Paleis Het Loo jaren dicht door renovatie

Paleis Het Loo in Apeldoorn krijgt een ondergrondse ingang bij het plein voor het paleis. De bouw maakt onderdeel uit van een renovatie. Die is nodig omdat er nogal wat achterstallig onderhoud is. Zo moet er asbest worden weggehaald en moeten de technische en klimaatinstallatie worden vernieuwd. Het aangezicht van het paleis aan de voorkant verandert niet.

Een woordvoerster van het paleis zegt zaterdag dat vijf architectenbureaus zijn geselecteerd om met plannen voor de verbouwing te komen. Zij werken de komende maanden aan een schetsontwerp. Halverwege dit jaar wordt de definitieve architectenkeuze bekendgemaakt. De verbouwing gaat miljoenen euro's kosten. Volgens de planning gaat de renovatie en uitbreiding begin 2018 van start en duurt die tot halverwege 2021. Tijdens de verbouwing blijven de paleistuin, de stallen en de horeca open voor het publiek.

Na de verbouwing moet Het Loo het steeds groeiende bezoekersaantal kunnen ontvangen en komt er ook meer ruimte voor wisseltentoonstellingen.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook