BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Pieter van Vollenhoven hekelt turbo-theorieschool

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven vindt dat mensen die hun theorie-examen voor hun rijbewijs halen dankzij een cursus bij een zogeheten turbo-theorieschool, het examen moeten overdoen. Volgens hem is dat een zware maar noodzakelijke maatregel.

RTL Nieuws meldde vrijdag dat het rijexamen op de schop gaat. Examinatoren zullen kandidaten tijdens het praktijkexamen strenger gaan ondervragen over de verkeersregels, om een einde te maken aan grootscheeps gesjoemel met theorie-examens.

Ter voorbereiding maken kandidaten massaal gebruik van turbo-theoriescholen. Zij bieden stoomcursussen aan die niet de verkeersregels, maar trucjes en foefjes bijbrengen om de examenvragen juist te beantwoorden.

Van Vollenhoven, voorzitter van de stichting Maatschappij en Veiligheid, is ook kritisch op de opzet van het theorie-examen. "Als al die vragen allang bekend zijn en iedereen ze kan oefenen, zodat het examen niets nieuws bevat, dan moet je kijken of het niet anders kan", zei hij in RTL Nieuws.

De man van prinses Margriet benadrukte dat het CBR een verantwoordelijkheid heeft om het verkeer veilig te houden. "Je ziet dat het CBR hier niet tijdig genoeg heeft ingegrepen."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: