BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prijzig kaartje voor feest koningin Elizabeth

Een toegangsbewijs voor een straatfeest ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elizabeth kost 150 pond (200 euro). Dat heeft haar kleinzoon Peter Phillips aangekondigd.

De zogeheten Patron's Lunch wordt op 12 juni gehouden en krijgt volgens de koninklijke telg een 'carnavaleske sfeer'. Er komen 10.000 gasten van organisaties waarbij Elizabeth is betrokken. Duizend kaartjes zijn voor het gewone publiek beschikbaar. Die kunnen daarop kans maken via een loterij, maar moeten er vervolgens wel zelf voor betalen.

Elizabeth viert twee keer per jaar haar verjaardag, op de dag zelf, 21 april, en op de Britse variant van Koninginnedag op een zaterdag in juni.

De negentigste verjaardag van de vorstin wordt ook gevierd met een dankdienst in St Paul's Cathedral en de traditionele parade Trooping the Colour.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: