BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Joachim steunt werk met ex-gedetineerden

De Deense prins Joachim is dinsdag in Kopenhagen te gast op de jubileumreceptie van High:five. Die organisatie bestaat tien jaar. Joachim, de jongste zoon van koningin Margrethe, is sinds 2007 beschermheer. Hij zal ook spreken bij de ontvangst, zo maakte het Deense hof eerder bekend.

High:five heeft als doel om jonge ex-gedetineerden snel aan werk of een opleiding te helpen door te bemiddelen tussen hen en bedrijven. In de afgelopen tien jaar zijn op die manier 1500 voormalige gevangenen geholpen, zo meldde de organisatie in een persbericht naar aanleiding van het jubileum.

Voor veel jonge mensen die een geschiedenis van misdaad en gevangenis achter de rug hebben, is de weg terug naar het normale leven bijzonder moeilijk. Een uitweg uit de criminaliteit bieden onderwijs en banen en daarvoor is High:five opgericht. Om te bemiddelen heeft de organisatie 22 consultants in dienst die de jongeren overal in Denemarken proberen te plaatsen, en ook bedrijven proberen te werven voor het programma.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: