BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Joachim wil meer steun voor ex-gevangenen

De Deense prins Joachim heeft dinsdag een toespraak gehouden op de nieuwjaarsreceptie van de organisatie High:five. Dat schrijft de Deense krant Billed Bladet. De organisatie zet zich in om ex-gevangenen weer aan het werk te helpen. Sinds 2007 is prins Joachim beschermheer van High:five.

Sinds de organisatie tien jaar geleden begon, zijn al 1600 ex-gevangenen aan bedrijven gekoppeld. "Het is het verhaal van mensen die een sprankje hoop krijgen. Mensen die dromen van een beter leven. Ze hebben alleen een helpende hand nodig", zei de prins in zijn toespraak. "Als we mensen helpen, dan ontmoeten we de mensen achter het verhaal. Een mens die de wil heeft zijn lot een andere wending te geven."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: