BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bezoekt bijeenkomst In vrijheid verbonden

Prinses Beatrix woont maandag 25 januari in Tivoli Vredenburg in Utrecht het tienjarig jubileum bij van het interreligieus netwerk In Vrijheid Verbonden. Het netwerk bestaat uit een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenkomen en de handen ineen slaan om zich gezamenlijk te presenteren en zich samen sterk te maken voor de democratie. Verdraagzaamheid en respect voor de verschillen tussen mensen zijn daarbij van belang.

 Voorafgaand aan deze bijeenkomst wordt door vertegenwoordigers van de diverse religies en levensbeschouwingen stilgestaan bij het thema vrede. Dit gebeurt op verschillende plaatsen in Utrecht, zoals in een synagoge, moskee, tempel of kerk. Daarna lopen de verschillende groepen door de stad richting het Domplein: een pelgrimstocht van bezinning en dialoog; pelgrimeren voor vrede.

Deze bijeenkomst werd voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix in 2005. De gemeente Utrecht is mede-gastheer van In Vrijheid Verbonden.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: