BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bezoekt première Hollandse Meesters

Prinses Beatrix woont zaterdagmiddag 23 januari de première bij van de vijfde serie 'Hollandse Meesters in de 21e eeuw' in filmmuseum EYE in Amsterdam.

Hollandse Meesters is een reeks portretten over hedendaagse Nederlandse beeldend kunstenaars gemaakt door bekende regisseurs. De portretten van de kunstenaars zijn in hun atelier of op hun werkplek gemaakt en laten de werkwijze, de ideeënwereld en persoon achter de kunstenaar zien.

In de afgelopen vijf jaar zijn honderd portretten gemaakt over onder anderen Marijke van Warmerdam, Maria Barnas, Renzo Martens en Michael Raedecker. De gemaakte portretten zijn uitgezonden op televisie en worden getoond op festivals, tentoonstellingen en in musea.

Ter gelegenheid van de première van de vijfde reeks portretten worden in het EYE op 23 januari alle portretten doorlopend gedraaid. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: