BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bij feest voor groothertog Jean

Prinses Beatrix was zaterdagavond één van de gasten bij het grote verjaardagsfeest van groothertog Jean. Met het aansnijden van een torenhoge verjaardagstaart, een zogenoemde Baamkuch, werd in de uitverkochte Philharmonie van Luxemburg het feestconcert voor groothertog Jean besloten.

De zaal had kort daarvoor uit volle borst 'happy birthday' gezongen voor de afgelopen dinsdag 95 jaar geworden Jean, de vader van de huidige groothertog Henri. Het concert in de naar zijn in 2005 overleden echtgenote Joséphine-Charlotte vernoemde concertzaal werd behalve door de met maar liefst twee bussen aangevoerde kleinkinderen, hun partners en achterkleinkinderen, bijgewoond door tal van buitenlandse koninklijke gasten.

Onder hen dus ook prinses Beatrix, die dit jaar precies 36 jaar geleden als koningin haar eerste staatsbezoek aflegde bij groothertog Jean. De Spaanse koningin Sofia was ook gekomen, evenals haar broer koning Constantijn en zus prinses Irene, en het Belgische koningspaar. Koning Filip is een neef van Jean.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: