BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margarita: 'Paardrijden betekende alles voor mij'

Vanaf donderdag is het weer tijd voor Jumping Amsterdam, één van de grootste paardensport evenementen van Nederland in de RAI Amsterdam. Prinses Margarita is bestuurslid van Jumping Amsterdam en doet dit met passie. Wij hadden een gesprek met de prinses over haar grote liefde voor paarden.

Als jong meisje was Margarita al dol op paarden. ‘Paardrijden betekende alles voor mij. Ik leefde van dag tot dag alleen maar om naar mijn paard te gaan en erop te kunnen klimmen.' Jumping Amsterdam staat in het teken van wedstrijden, maar Margarita kiest meer voor recreatief rijden. ‘Voor paardrijden had ik wel talent, niet voor wedstrijden. Ik klapte altijd volledig dicht. Het was voor mij altijd een zware klus om de stress aan te kunnen, terwijl ik wist dat ik het kon.’

De prinses vertelt ons dat ze van paardenmeisje tot paardenmoeder gegroeid is. Ze hoopt dat haar dochters Julia en Paola net zo dol zullen worden op de dieren als zijzelf. ‘We hebben een kleine shetlander. Die wordt geborsteld en er wordt met hem rondgelopen en geknuffeld. We zien wel wie de kriebels krijgt om veel te gaan paardrijden.‘ Ze vertelt dat haar dochters als ze oud genoeg zijn paardrijles zullen krijgen.

Kijk zaterdag naar Blauw Bloed voor het interview met prinses Margarita bij Jumping Amsterdam.  

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: