BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Sofia deelt broches uit

De Zweedse prinses Sofia heeft haar eerste openbare optreden als erevoorzitter van Sophiahemmet achter de rug. Ze was donderdag aanwezig bij de diploma-uitreiking van een nieuwe lichting verpleegsters en mocht de daarbij behorende broches uitdelen. De ceremonie vond plaats in het stadhuis van Stockholm.

Sofia, die momenteel in verwachting is van haar eerste kind, is sinds begin dit jaar erevoorzitter van Sophiahemmet, een privéziekenhuis dat al sinds het einde van de negentiende eeuw nauw verbonden is aan het Zweedse koningshuis. Sofia nam de rol over van prinses Christina van Zweden, de jongste zus van koning Carl Gustaf.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: