BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Sofia schittert op Sport Gala

Prins Carl Philip en prinses Sofia waren maandagavond aanwezig bij het Zweedse Sport Gala in Stockholm. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de sportacademie van Zweden om talent te eren. Atleten die het afgelopen jaar goed hebben gepresteerd ontvangen awards.

De 31-jarige prinses Sofia verwacht in april haar eerste kindje. Sofia verscheen in een lange blauwe jurk waarin haar zwangere buik goed zichtbaar was.

Carl Philip reikte op het gala de publieksprijs uit voor beste sporter. Die prijs ging voor het tweede jaar op rij naar zwemster Sarah Sjöström. In zijn speech sprak hij een dankwoord uit aan alle Zweedse ouders die hun kinderen stimuleren om te gaan sporten. “Bedankt dat jullie nooit opgeven. Ik ben trots op de Zweedse sport”, zei hij.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: