BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Thaise koning Bhumibol weer uit ziekenhuis

De Thaise koning Bhumibol Adulyadej heeft maandag het ziekenhuis in Bangkok verlaten. Het is de eerste keer dat hij het ziekenhuis verlaat sinds hij in mei vorig jaar werd opgenomen. De koning heeft longproblemen.

De 88-jarige Bhumibol is overgebracht naar het Chitralada Paleis voor een 'verandering van atmosfeer'. Later maandag keert hij terug naar het ziekenhuis.

Bhumibol besteeg in 1946 de troon en wordt door de Thaise bevolking op handen gedragen. Zijn afwezigheid bij de jaarlijkse audiëntie op 5 december maakte de zorgen over Bhumibol's gezondheid alleen maar groter. Hij ligt al sinds 2009 af en aan in het ziekenhuis.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: