BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Tuin prins Charles weggespoeld

De Britse prins Charles is ook getroffen door het noodweer in Schotland. Een deel van de tuin bij zijn Schotse residentie Birkhall, waar Charles jarenlang aan werkte, is weggespoeld. Een ander deel staat onder water, meldt The Telegraph.

Volgens de krant heeft de restauratie van de tuin bij Birkhall meer dan veertien jaar geduurd. De tuin is 'verwoest', zou de prins hebben gezegd tijdens een bezoek aan het getroffen gebied. Charles zei dat de ravage in zijn tuin 'zijn minste zorg' is en dat hij zich veel meer zorgen maakt om de mensen van wie huizen onder water staan.

Ingewijden vertellen The Telegraph echter dat Charles wel degelijk zeer geraakt is. De prins was zelf betrokken bij de renovatie van de tuin, die favoriet zou zijn geweest bij zijn oma koningin-moeder Elizabeth.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: