BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

VN vraagt ook prinses Victoria

Niet alleen koningin Mathilde is door VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon gevraagd om zitting te nemen in de groep speciale pleitbezorgers van de duurzame ontwikkelingsdoelen. De VN hebben ook kroonprinses Victoria van Zweden gestrikt, naast onder meer zangeres Shakira en de Chinese internetondernemer Jack Ma. Ook Paul Polman, de CEO van Unilever, maakt deel uit van het gezelschap.

De in totaal zeventien doelstellingen die vorig jaar september zijn vastgesteld, moeten in 2030 zijn gerealiseerd. Ze omvatten afspraken over bijvoorbeeld het beëindigen van kindhuwelijken, betere toegankelijkheid van financiële diensten, klimaatbeheersing, toegang tot water en sanitatie voor iedereen en het beëindigen van armoede.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: