BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William en Caterine gaan dit voorjaar naar Bhutan

Prins William en zijn vrouw Catherine brengen dit voorjaar een officieel bezoek aan Bhutan. Dat maakte Kensington Palace vrijdag bekend.

Het paar ontmoet daar koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuk van Bhutan en zijn vrouw Jetsun Pema. Zij verwachten dit jaar een zoontje. Koning Jigme, ook wel bekend als de Drakenkoning, ging naar de middelbare school in het Amerikaanse Massachusetts en studeerde politicologie in Oxford. Hij en zijn vrouw waren gasten op de bruiloft van William en Catherine.

Het is niet de eerste keer dat leden van het Britse koninklijk huis het geïsoleerde Aziatische koninkrijk bezoeken: in 1998 reisde prins Charles af naar Bhutan en in 2010 prins Andrew.

Ook prins Harry kan zich opmaken voor een officieel bezoek aan Azië: in het voorjaar gaat hij naar Nepal. Het wordt de eerste keer dat de Britse prins het land bezoekt. Zijn grootouders koningin Elizabeth en prins Philip, en zijn vader prins Charles gingen hem voor.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: