BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Wilt u koning Harald feliciteren?

Zondag 17 januari is het precies 25 jaar geleden dat Harald op de troon kwam door het overlijden van zijn 87-jarige vader, 'volkskoning' Olav V. Bijzondere bijkomstigheid: het was voor het eerste sinds de veertiende eeuw dat een in Noorwegen geboren prins op de troon kwam. Wilt u het Noorse koningspaar feliciteren met het regeringsjubileum? Dat kan nu via de website van het koninklijk huis!

De Noorse bevolking en ook u kunt het koningspaar vanaf vrijdagmiddag tot en met zondag feliciteren door in het paleis felicitatieregisters te tekenen of een gelukwens achter te laten op de koninklijke website kongehuset.no.

Klik hier als u koning Harald en koningin Sonja een groet wilt sturen.

Andere felicitaties voor koning Harald

Terwijl grote sneeuwschuivers vrijdagmorgen het plein voor het Koninklijk Paleis in Oslo omtoverden in een winterlandschap, ontvingen koning Harald en koningin Sonja binnen in de Kleine Feestzaal vertegenwoordigers van regering, parlement, het Sami-parlement, de kerkgenootschappen, het corps diplomatique en lokale autoriteiten voor een jubileumreceptie.

Honderden genodigden kwamen naar het hartje van Oslo om het koningspaar te feliciteren met het zilveren regeringsjubileum.

Bron: ANP

Foto's: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: