BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zwangere Victoria neemt taken koning over

Kroonprinses Victoria zwaait even met de scepter in Zweden. Haar vader koning Carl Gustaf geniet van een vakantie in Mexico en dus is het aan de troonopvolger zijn taken over te nemen.

Carl Gustaf vetrok zaterdag en blijft acht dagen weg, schrijft Expressen. Zo lang haar vader van huis is, staat Victoria aan het roer. De zwangerschap van de kroonprinses, die in maart moet bevallen van haar tweede kind, heeft volgens het Zweedse hof geen gevolgen voor haar regentschap.

Victoria heeft een drukke week voor de boeg. Maandag stond de eerste verplichting in de agenda: een lezing van de 91-jarige Emerich Roth die de Holocaust overleefde. Volgens Expressen betekende het voor Roth veel dat de kroonprinses naar zijn verhaal kwam luisteren.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: