BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zwangerschap koningin Jetsun verloopt goed

De zwangerschap van koningin Jetsun van Bhutan verloopt prima. Dat heeft het koningspaar woensdagmorgen laten weten middels een foto en een bericht op Facebook.

"We zijn verheugd dat we iedereen kunnen vertellen dat Hare Majesteit in uitstekende gezondheid verkeert”, aldus de mededeling, waaraan werd toegevoegd dat de koning en koningin "uitkijken naar de geboorte van hun prins volgende maand.”

Het koningspaar poseerde in de hoofdstad Thimpu in de eerste sneeuw van het seizoen. Op de achtergrond was het regeringscomplex en klooster Taschihho dzong zichtbaar, waar zich ook de troonzaal van het kleine Himalaya-koninkrijk bevindt.

Koning Jigme Khesal Wangchuk (35) volgde in 2006 zijn vader op, die aftrad omdat hij na een regeertijd van 34 jaar vond dat een nieuwe generatie Bhutan moest leiden in de 21e eeuw. Koning Jigme huwde in 2011 met de tien jaar jongere Jetsun Pema. De koning maakte eind vorig jaar tijdens de viering van de zestigste verjaardag van zijn vader bekend dat er een troonopvolger wordt verwacht.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: