BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belangrijke verklaring voor prinses Cristina

De zus van de Spaanse koning Felipe VI, prinses Cristina, voerde niks uit bij een Spaanse overheidsinstelling die nu als frauduleus in een strafzaak centraal staat, het Instituut Nóos. Ze kwam er niet en was feitelijk niet betrokken bij de zaken van het instituut en die van haar echtgenoot, Iñaki Urdangarin. Dit heeft de toenmalige accountant van het instituut, Marco Antonio Tejeiro, in de rechtszaak verklaard, meldden Spaanse media dinsdag.

Het is een belangrijke verklaring die de 50-jarige prinses ontlast. Prinses Cristina staat als voormalig bestuurslid van Nóos ook voor de rechter in Palma de Mallorca. Ze zou medeplichtig zijn aan fraude met en verduistering van grote sommen overheidsgeld. Haar man Urdangarin is een hoofdverdachte.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: