BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgische koning onder vuur om vliegkosten

De Belgische koning Filip en zijn vrouw koningin Mathilde lieten zich vorig jaar voor een bedrag van 143.138 euro rondvliegen door Defensie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van cijfers die Vlaams Belang opvroeg bij het Belgische ministerie van Defensie. De partij vindt de kosten te hoog. "Niettegenstaande de koning en de koningin al een jaarlijkse dotatie van meer dan 11 miljoen euro opstrijken", aldus Barbara Pas van Vlaams Belang in de krant.

Filip en Mathilde maakten in 2015 in totaal 26 vliegreizen. Zeven daarvan gingen naar Zwitserland en vijf naar Spanje. Over het aantal privévluchten en staatsvluchten heeft het ministerie geen cijfers vrijgegeven, maar volgens Vlaams Belang gaat het op twee staatsbezoeken na enkel om privéreizen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: