BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Beroemd portret Beatrix tijdelijk in Mauritshuis te zien

Een beroemd portret van koningin Beatrix gemaakt door Andy Warhol is normaal gesproken onderdeel van de opslagruimte van het Mauritshuis. Vanaf 4 februari is het kunstwerk onderdeel van de tentoonstelling 'hoogte- en dieptepunten uit het depot'. De grote vraag is: Waarom hangt het portret niet op zaal? Wij gingen op onderzoek uit.

Het Mauritshuis in Den Haag geeft de komende maanden een kijkje achter de schermen. Er wordt een deel van de kunstwerken uit het depot getoond. De bezoekers kunnen prachtige niet eerder getoonde schilderijen ontdekken maar zien ook de missers. Koning Willem I verwierf eens een collectie werken die achteraf toch niet zo mooi bleken te zijn.

Met het portret van Beatrix lijkt niets mis. Waarom hangt het dan toch in de rekken van het depot? Kijk zaterdagavond naar Blauw Bloed, of ga zelf een kijkje nemen in het Mauritshuis!

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: