BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Catherine: 'niets is erger dan een jong kind dat worstelt met emoties'

De hertogin van Cambridge maakt zich woensdag hard voor het belang van een goede geestelijke gezondheid bij kinderen. Kate is een dag lang hoofdredacteur van de Britse Huffington Post en schrijft dat het tijd is voor verandering.

“De mentale gezondheid van onze kinderen moet als even belangrijk worden gezien als hun fysieke gezondheid”, aldus Kate. Volgens haar schamen veel mensen zich ten onrechte voor hun kinderen als ze emotionele of psychiatrische hulp nodig hebben. “Het ouderschap is al moeilijk genoeg zonder alle vooroordelen die ons beletten om hulp te zoeken als we dat nodig hebben.”

Kate zegt zelf niet te aarzelen mochten haar kinderen, prins George en prinses Charlotte, later hulp nodig hebben. “We weten dat niets erger is dan een jong kind dat worstelt met zijn of haar emoties of lijdt aan een psychische aandoening.”

Via Twitter werd woensdag ook bekend gemaakt dat hertogin Catherine beschermvrouwe is geworden van het Anne Freud Centre. Dit is een organisatie die zich inzet voor de mentale gezondheid van kinderen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: