BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Charles bezoekt dorp overstroomd dorp

Prins Charles en echtgenote Camilla hebben donderdag de inwoners van het dorpje Stamford Bridge in het noorden van Yorkshire in Engeland opgemonterd. Het prinselijk paar kwam kijken hoe de gemeenschap opkrabbelde na overstromingen die op Tweede Kerstdag vorig jaar veel schade aanrichtten.

Zo bezocht prins Charles een kroeg, The New Inn, die een meter onder water had gestaan. Hij sprak met werklui die bezig waren om de Inn weer in oude luister te herstellen. De toog was al hersteld, en de prins vond het jammer dat hij nog geen biertje kon drinken vertelde de kroegbazin Helen Ambler.

Ze was erg blij met de koninklijke aandacht voor Stamford Bridge. "De meeste belangstelling was voor York, maar wij hadden het ook zwaar te verduren en het was fijn dat ze ons niet vergaten.”

Het bezoek aan Stamford Bridge was onderdeel van een uitgebreid streekbezoek van Charles en Camilla aan dit deel van Engeland. Woensdag bezochten ze Redcar, waar sluiting van staalfabrieken tweeduizend mensen zonder werk hebben gelaten. Donderdagmiddag gaat het paar nog naar Harrogate, waar diverse projecten worden bekeken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: