BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Cristina versterkt haar advocatenteam

De Spaanse prinses Cristina heeft haar advocatenteam uitgebreid. Dat meldt vrijdag de krant ABC. De zus van koning Felipe heeft bij de rechtbank in Palma, op het eiland Mallorca, vier extra advocaten aangemeld die haar de komende maanden moeten bijstaan in het megaproces tegen haar man Iñaki Urdangarín, haarzelf en nog zestien andere verdachten.

De versterking van de verdediging van Cristina lijkt vooral ingegeven door de duur van het proces dat dinsdag wordt hervat en naar verwachting minstens tot juni zal duren. Er moet steeds één advocaat van de prinses in de rechtszaal zijn en door extra advocaten in te huren, wordt de verdeling van de werklast wat gemakkelijker.

Prinses Cristina wordt door de burgergroep 'Schone Handen' verdacht van het faciliteren van belastingontduiking door haar man in 2007 en 2008. Op die manier zou de Spaanse fiscus 337.138 euro zijn misgelopen. De anti-corruptiegroep eist daarom acht jaar cel tegen Cristina. Haar echtgenoot wordt van veel meer beschuldigd en zou veroordeeld kunnen worden tot 19,5 jaar achter de tralies.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: