BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

De borduursels op de inhuldigingsjurk

Met open mond keken we op 30 april 2013 naar koningin Máxima. Ze verscheen bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander in een oogverblindende japon van couturier Jan Taminiau. De versieringen op haar rug en armen waren gebaseerd op werken in Delfts Blauw. Hoe wordt dit gemaakt? Borduurexpert Saskia ter Welle vertelt het zaterdag in Blauw Bloed.

Voor de jurk is volgens Saskia ter Welle de borduurtechniek ‘Broderie D’art’ gebruikt. Hoe dat precies werkt, ziet u zaterdag.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: