BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense royals storten geld voor nationale actie

Het Deense koningshuis ondersteunt de grote nationale collecte 'Danmarksindsamlingen' die deze week in Denemarken wordt gehouden. Het paleis heeft vrijdag laten weten dat zowel het fonds van koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik als het fonds van het kroonprinselijk paar geld heeft gestort. Hoeveel geld, wordt niet gezegd.

De nationale inzamelingsactie wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Hoogtepunt is zaterdagavond een rechtstreekse televisieshow vanuit de concertzaal van pretpark Tivoli in Kopenhagen, waarbij ook kroonprins Frederik en kroonprinses Mary aanwezig zijn.

De opbrengst van de geldactie is voor twaalf verschillende projecten in Afrika en Azië en is bedoeld om daar extreme armoede te bestrijden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: