BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's van Belgische royals in de sneeuw

De Belgische koning Filip geniet met zijn gezin van een skivakantie in het Zwitserse Verbier. Foto’s en video’s van de koning met zijn gezin in de sneeuw zijn maandag vrijgegeven.

Het Belgische hof omschrijft de vakantie van de koning als ‘sportief en familiair’. Via social media werden foto’s en een video van het gezin in de sneeuw gedeeld. Op de video is te zien hoe de 55-jarige Filip en zijn 43-jarige echtgenote met hun kinderen - Elisabeth (14), Gabriël (12), Emmanuel (10) en Eléonore (7) - aan komen skiën. Het gezin hield ook een sneeuwballengevecht.

Vorig jaar poseerde de Belgische koning niet tijdens zijn skivakantie. Dat had naar verluidt te maken met de terreurdreiging, waarbij ook voor de koninklijke familie extra voorzichtigheid in acht werd genomen. Koningin Mathilde blesseerde vorig jaar in Verbier haar knie, waarna ze nog wekenlang op krukken liep.

Bron: ANP

Familiale en sportieve wintervakantie...Des vacances d'hiver familiales et sportives...Video Koninklijk Paleis/Palais Royal/Königlicher Palast/Royal Palace

Geplaatst door Belgische Monarchie Monarchie belge Belgian Monarchy op maandag 8 februari 2016