BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Frederik heeft uitdagend reisprogramma voor de boeg

De Deense kroonprins Frederik heeft de komende weken een uitdagend programma voor de boeg. Vanuit Kopenhagen, waar het momenteel enkele graden boven nul is, gaat de reis naar de Saudische hoofdstad Riyadh, met temperaturen rond de dertig graden. Vanuit Saudi-Arabië vervolgt hij zijn reis via het even warme Doha in Qatar naar Groenland, waar minus twaalf als warm geldt.

Met kroonprinses Mary vertrekt Frederik zaterdag naar de Arabische Golf voor handelsmissies naar Saudi-Arabië en Qatar. De eerste bestemming is politiek omstreden gezien de mensenrechtensituatie in het oliekoninkrijk en de oorlog die Saudi-Arabië voert in buurland Jemen, maar de Deense regering heeft het kroonprinselijk paar toch groen licht gegeven om af te reizen.

Na terugkeer in Kopenhagen op 4 maart, kan kroonprins Frederik vrijwel meteen weer naar het vliegveld voor de reis naar Nuuk op Groenland voor de opening van de Arctic Winter Games.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: