BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Hertogin Catherine 'ongelofelijk trots'

De hertogin van Cambridge is 'ongelofelijk trots' dat ze schutspatroon is van de organisatie Place2Be, die zich inzet voor de geestelijke gezondheid van kinderen. Dat schrijft Hello Magazine. Kate heeft een videoboodschap opgenomen in het kader van de Children's Mental Health Week.

In de video zegt de hertogin dat zij en haar man prins William van mening zijn dat 'ieder kind het verdient om gesteund te worden in moeilijke tijden'. Kate spreekt ook met vier kinderen die geholpen zijn door Place2Be. "Ieder kind verdient het om op te groeien met het idee dat ze iets kunnen en met het vertrouwen dat ze niet struikelen bij de eerste hobbel - dat ze kunnen omgaan met de tegenslagen in het leven", aldus Kate.

"Als ze vroeg steun krijgen kunnen ze leren om te gaan met hun emoties en gevoelens en leren om hulp te vragen", gaat de hertogin verder. "Een kind dat problemen overwint met emotionele steun zal er sterker uitkomen."

The Duchess of Cambridge has recorded a special video message to help launch Place2Be's Children’s Mental Health Week...

Geplaatst door The British Monarchy op maandag 8 februari 2016

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: