BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Hof maakt zich op voor bevalling Victoria

Het Zweedse koningshuis maakt zich langzamerhand op voor de geboorte van een nieuwe prins of prinses. Het hof heeft de uitnodiging voor de traditionele dankdienst al verstuurd, schrijft Expressen.

Kroonprinses Victoria is in verwachting van haar tweede kind. Ze is uitgerekend in maart, maar het paleis houdt er rekening mee dat de baby eerder komt.

Na de geboorte van een kind in de Zweedse koninklijke familie wordt altijd een dankdienst gehouden in de paleiskerk. In de uitnodiging, die in ieder geval is verstuurd naar premier Stefan Löfven, staat dat de gasten worden verwacht om 12.15 uur op de dag na de bevalling. Mocht Victoria bevallen op zaterdag, dan vindt de plechtigheid plaats op de volgende maandag.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: