BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Jordaans koningspaar bij donorconferentie voor Syrië

De Jordaanse koning Abdullah II is dinsdag aangekomen in Londen waar hij later deze week onder meer aanwezig zal zijn bij de internationale donorconferentie voor Syrië. Aan die bijeenkomst nemen namens Nederland ook minister-president Mark Rutte en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) deel.

Koning Abdullah voert het woord tijdens de openingssessie van de conferentie. Hij zal pleiten voor meer internationale steun voor de buurlanden van Syrië, zoals Libanon en Jordanië. Die herbergen de meeste vluchtelingen, maar kunnen de opvang en humanitaire hulp niet alleen aan. Abdullah heeft daarnaast een aantal bilaterale ontmoetingen, zo liet het hof dinsdag weten.

Koningin Rania vergezelde Abdullah bij zijn reis, waarbij aansluitend ook een werkbezoek wordt gebracht aan Ierland. Abdullahs jongere broer prins Faisal is dinsdag geïnstalleerd als regent voor de duur van het buitenlands verblijf van de koning.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: