BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bij première ‘Roméo et Juliette’ Nationale Opera & Ballet

Koning Willem-Alexander woont vrijdagavond 15 april in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam de Nederlandse première bij van ‘Roméo et Juliette’. De uitvoering vindt plaats ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van De Nationale Opera.

De Duitse choreografe/regisseuse Sasha Waltz maakte een interpretatie van Shakespeares liefdesdrama, op muziek van Hector Berlioz. Bij Waltz wordt het verhaal vertolkt door balletsolisten, zangsolisten, een corps de ballet en een koor.
 
Voor Nationale Opera & Ballet is het na de fusie in 2013 een primeur, omdat in deze productie opera en ballet een gelijkwaardige rol innemen. Het Nederlands Philharmonisch Orkest, met dirigent Kazushi Ono, begeleidt de voorstelling.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: