BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning opent nieuw gebouw Hoge Raad der Nederlanden

Willem-Alexander opent op woensdagmiddag 20 april het nieuwe gebouw van de Hoge Raad der Nederlanden. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekend.

De nieuwbouw aan het Korte Voorhout vervangt de drie oude locaties aan de Kazernestraat en het Lange Voorhout. Door alle medewerkers in één gebouw te huisvesten verwacht de Hoge Raad, de hoogste rechter op het gebied van straf-, belasting- en civiel recht, efficiënter te kunnen werken.

Het nieuwe gebouw bevat onder meer twee rechtszalen, kantoren en een gezamenlijke bibliotheek. Voor de ingang van de nieuwbouw staan zes bronzen beelden van rechtsgeleerden, waaronder Hugo de Groot, die al sinds de huisvesting aan het Plein in 1860 als poortwachters van de Hoge Raad dienen.

De nieuwbouw werd in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie ontwikkeld door het Rijksvastgoedbedrijf. Op zaterdag 23 april is de Hoge Raad geopend voor publiek.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: