BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander bezoekt Elim Energiek

Koning Willem-Alexander bracht woensdagmiddag een bezoek aan het project Elim Energiek in het Drentse Elim. Elim Energiek is een initiatief van Korfbalvereniging Elko en de basisscholen Vogelvlucht en De Palm.

Door samenwerking met Sportief Hoogeveen, de Smederijen van Hoogeveen en Stichting Welzijnswerk krijgt de Elimse jeugd sinds 2014 de mogelijkheid om mee te doen aan diverse workshops, zoals bijvoorbeeld schilderen, koken, muziek en diverse sportieve activiteiten. Door de jeugd hiermee op jonge leeftijd kennis te laten maken, worden hun kansen voor de toekomst vergroot.

Willem-Alexander sprak met medewerkers van het Oranje Fonds en het kenniscentrum Sport over het programma Kracht van Sport. Aansluitend sprak hij met vertegenwoordigers, vrijwilligers en deelnemende kinderen van de betrokken organisaties over het initiatief. Ook nam hij een kijkje bij diverse activiteiten.

Kracht van Sport is een tweejarig programma dat het Oranje Fonds samen met het Kenniscentrum Sport en NOC/NSF heeft ontwikkeld.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: