BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander opent expo Jheronimus Bosch

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag een grote expositie over Jheronimus Bosch geopend in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Na een bijeenkomst in de Sint-Janskathedraal en een wandeling door de Brabantse stad schoof de koning een ‘hooibaal’ in een stellage.

Na de bijeenkomst in de Sint-Janskathedraal liep Willem-Alexander omringd door allerlei opmerkelijke figuren door Den Bosch. Zwevende vissen, poppen in de vorm van draken en verklede mensen brachten de wereld van Jheronimus Bosch tot leven.

Het Noordbrabants Museum staat de komende tijd in het teken van de grootste overzichtstentoonstelling rond de beroemdste kunstenaar van Den Bosch. Naar verwachting zijn twintig schilderijen en negentien tekeningen van Bosch in het museum te zien. Het publiek is vanaf zaterdag welkom.

Koning Willem-Alexander opent de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie’ in Het Noordbrabants...

Geplaatst door Het Koninklijk Huis op vrijdag 12 februari 2016

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: