BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth stelt haar kleding tentoon

Zeker 150 jurken en kledingstukken die koningin Elizabeth in haar leven heeft gedragen worden dit jaar tentoongesteld in drie koninklijke residenties in Engeland en Schotland. Dat heeft de Royal Collection Trust bekendgemaakt.

Aanleiding voor de drie exposities in Edinburgh, Londen en Windsor, is de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth. Motto van alle drie tentoonstellingen is 'Fashioning a Reign' en de gekozen kleding heeft betrekking op hoogtepunten uit het leven van Elizabeth en de Britse geschiedenis.

In elk van de drie paleizen - Palace of Holyroodhouse, Buckingham Palace en Windsor Castle - is er een verband met de daar tentoongestelde kleding. De grootste expositie is deze zomer in Buckingham Palace (23 juli - 2 oktober), maar de aftrap is op de verjaardag van de koningin in Edinburgh (21 april - 16 oktober). Windsor Castle komt het laatst aan de beurt (17 september - 8 januari).

Kleding van de koningin is vaker getoond, maar nooit eerder is er zoveel van te zien. Bijzondere creaties die in eigen land zijn ontworpen en gemaakt voor buitenlandse bezoeken worden uitgelicht, zo liet de Royal Collection Trust weten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: